header-menno-bijleveld.jpg

Nomen - Menno Bijleveld

Menno Bijleveld

Programmamaker
Beeldend kunstenaar
Fotograaf

Subscribe

Menno

Abouts Menno Bijleveld

Tussen 2000 en 2007 werkte ik als productioneel medewerker bij De Appel, centrum voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Door het werk bij De Appel kwam ik in contact met kunstenaars uit binnen- en buitenland en kon ik mij langdurig van binnenuit op de hoogte stellen van internationale ontwikkeling-en in de hedendaagse kunst.

Boeddhistische Omroep Stichting, OBA-live en Bodhi

Van 2007 tot 2016 was ik aktief als radioprammamaker voor de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) en maakte ik tientallen programma’s over levensbeschouwing, kunst, cultuur, psychologie, economie, wetenschap, klimaatverandering, voedselverspilling etc. In het bijzonder maakte ik programma’s over kunstenaars die boeddhist zijn of een boeddhistische invloed in hun werk laten zien. Naast programmamaker ben ik ook redacteur. Van januari 2014 tot januari 2016 werkte ik als redacteur voor OBA-live (radio 5). OBA-live was het live-radioprogramma van de BOS dat gepresenteerd werd door Bettine Vriesekoop.

TIMG_5718oen de BOS in januari 2016 ophield te bestaan ben ik video’s gaan maken voor Bodhitv, voorheen de jongerenwebsite van de BOS. Bodhitv is een internetplatvorm voor mensen met een boeddhistische belangstelling. Naast Bodhi maak ik reportages voor de kunst- en cultuurredactie van OOG-tv in Groningen en maak ik video’s in opdracht.

 

Foto rechts: Menno Bijleveld en Bettine Vriesekoop